Keuringen

Advieskeuring aquariumvereniging Het Bonte Plaatje

Aquariumvereniging het Bonte Plaatje, organiseert jaarlijks, in het najaar, een advieskeuring van uw aquarium, en in het voorjaar van uw tuinvijver, hierin staat het verbeteren middels advies van uw stukje (onder) waterwereld centraal.

Bij een dergelijke keuring komt een keurmeester bij u thuis, hij bekijkt uw (onder)waterwereld volgens een door de N.B.A.T. opgestelde lijst. (het keuringsreglement)

Hierbij komt niet alleen de inhoud aan bod, maar ook wordt er gekeken naar de techniek, de hulpmiddelen en de veiligheid van het vivarium en natuurlijk ook de compositie van het geheel.

Bij deze keuringen maken we er ook altijd weer iets gezelligs van. Het gaat er voornamelijk om dat we iets leren van de adviezen van de keurmeester, zodat wij van onze dieren kunnen genieten in een zo’n natuurlijk mogelijke leefomgeving die ons aanspreekt.

Ook is het mogelijk dat U in een competitief verband de “strijd” aanbindt met uw mede clubgenoten. Mocht u tot de besten behoren dan kunt u zelfs tot op districs- en zelfs landelijk niveau uw krachten meten met medehobbyisten voor het districts- of landskampioenschap in uw categorie.

Maar belangrijker dan “winnen” is natuurlijk het advies wat u krijgt van de zeer ter zake kundige bondskeurmeesters en waar u, uw voordeel mee kunt doen en derhalve nog meer plezier en resultaat uit uw hobby kunt halen.

Keuring District Twente

Ook dit voorjaar is er opnieuw een districtskeuring van het District Twente gehouden. Ieder lid van een vereniging in Twente mag met zijn/haar aquarium of terrarium aan deze keuring meedoen. Dit jaar was het de beurt aan onze vereniging Het Bonte Plaatje, om de keuring te faciliteren.
De bondskeurmeester maakte zijn ronde door Twente en bezocht diverse aqua- en terraria.
Op vrijdag 18 maart werden tijdens een gezellige avond in het clubgebouw van het Bonte Plaatje door de bondskeurmeester de bevindingen en uitslagen bekend gemaakt. Dit met een fraaie diashow, waarin alle gekeurde bakken met bevindingen werden geshowd.
Niet onbelangrijk hierbij en zeer gewaardeerd waren zeker de adviezen, die de keurmeester hierbij gaf.
Een leuke bijkomstigheid is verder, dat in de klasse Speciaalaquaria onze leden Westerhof en Jansen de 1e en 2e plaats hebben behaald.
Hieronder volgen de uitslagen met fotoverzameling.

AAN DEZE SITE WORDT NOG GEWERKT

Reacties zijn uitgeschakeld.