Inrichting

 

We gaan het nu hebben over de inrichting en wat er zoal bij nodig is.
Vergeet niet dat dit alles slechts zeer summier behandeld wordt om u even op weg te helpen. Meer informatie….
Vraag de handelaar of “het Bonte Plaatje”.

De zij- en achterwand:
Het is erg moeilijk om een mooie “onderwatertuin” te maken wanneer je door de voorruit naar binnen en door de achterruit weer naar buiten kijkt. Het verdient daarom de aanbeveling om de achterruit zo natuur mogelijk te blinderen, hiervoor zijn verschillende mogelijkheden:

  • U kunt naar de handelaar of de aquariumvereniging gaan en daar kant en klare achterwanden kopen. Het liefst zo donker mogelijk.
  • U kunt ze zelf maken. Bijvoorbeeld van een stuk piepschuim de u op maat snijdt, zodat hij precies aan de binnenzijde van het aquarium past en bewerk het piepschuim met een gasbrander, zodat er een ruw oppervlak ontstaat. Dit beschildert u dan met muurverf (Triminal), het liefst zwart of donker bruin.
  • Ook kunt u bij de handelaar of de vereniging kant en klare wanden kopen van pur, die zeer natuurgetrouwe wanden van bijv. rotsen, boomstronken of een oever. Helaas zijn deze wanden erg duur.

Voor vragen op aquaristisch gebied, kunt u natuurlijk ook bij Aquarium vereniging “het Bonte Plaatje” terecht.
Wij hebben in de vereniging een aantal mensen die zich gespecialiseerd hebben in een bepaald onderwerp. Deze mensen kunt u via e-mail of per telefoon uw vraag of probleem voorleggen.

Water en licht:
C. Schreuter (tel: 053-4760156)

Tanganjika:
G. Westerhof (tel: 053-4335850)

Discus:
L.F. Jansen (tel: 0545-842272)

Zeewater:
Hans van der Hulst (tel.: 0621238267)

 

Reacties zijn uitgeschakeld.