Een aquarium gekocht… Wat nu??

geert4Een aquarium gekocht? En wat nu?
Laten we eerlijk zijn; als u zich deze vraag gaat stellen nadat u een aquarium heeft gekocht, dan is de aanschaf dubieus te noemen en mogen we hopen, dat er nog enige bezinning kan plaatsvinden, voordat u aan dieren begint.
Een beetje moeilijk begin? Hummm, ja mogelijk wel; maar het zou jammer zijn, als u na enkele weken/maanden spijt heeft van de aanschaf of iets anders wilt. Zonde van het geld en jammer van het dierenleed. Daarom; kom rustig eens langs op een van onze verenigingsavonden en de leden zullen u met alle plezier van verdere informatie willen voorzien. Met raad en daad willen bijstaan en helpen met de te maken keuzes.

Daarom nog even opnieuw beginnen:
U hebt een aquarium gekocht! Hartelijk gefeliciteerd, want u heeft hier mee een stukje natuur in huis gehaald dat door zijn kleuren en leven, steeds weer blijft boeien.

Maar, in een aquarium zwemmen vissen, leven eventueel lagere dieren en staan planten. Planten en dieren waarvoor u verantwoordelijk bent.

U zult ze moeten verzorgen, voeren en hun onderkomen schoon houden. Dit alles vraagt natuurlijk enige kennis van zake.

Een aquarium is niet zo maar een bak met planten en vissen, het is een stukje natuur. U, als verzorger, moet beslist een paar dingen weten om tot een goede verzorging en leefbaarheid van uw levende have te kunnen komen.

U staat niet alleen!!

Velen gingen u voor in de prachtige Aquariumhobby, en velen daarvan willen u graag helpen om van uw aquariumliefhebberij een succesvolle hobby te maken.

Waar kunt u terecht met problemen?

Er kan in een aquarium verschrikkelijk veel misgaan, terwijl het toch zo gemakkelijk voorkomen had kunnen worden. Vaak gaat dat ten koste van de dieren. Natuurlijk is het dan jammer dat er zo vele dieren sterven door gebrek aan kennis, o.a. van u zelf.

Waar kunt u terecht voor informatie:

  • Bij aquariumvereniging “het Bonte Plaatje”
  • Bij een goede aquarium handelaar. Hij zal u ook graag helpen bij uw eerste schreden in de liefhebberij.
  • Als laatste moet u weten dat meer dan 10.000 aquarium liefhebbers zich hebben verenigd in de Nederlandse Bond van Aquarium liefhebbers in de Nederlandse Bond van Aquariumhouders “AQUA-TERRA”.

De Nederlandse Bond Aqua-Terra, N.B.A.T. kunt u bereiken via http://www.nbat.nl

Kijk eerst maar eens rustig de kat (vis) uit de boom!!
Voordat u begint, moet u voor uzelf een aantal afwegingen maken:

  • Welk soort aquarium: koud water, tropisch, speciaal of zeewater.
  • Inrichting en techniek, achterwanden, filtratie, decoratie materiaal
  • Welke planten maar vooral welke soorten niet
  • Welke dieren kunnen met elkaar gehouden worden, en welke niet
  • Welke verzorging moet ik de dieren en planten geven.

 

Reacties zijn uitgeschakeld.